Név:

Típus:
Megye:
Keresőszó:

Város:


Cselőtepusztai Kulcsosház - Kosd (Pest)


Weboldal: : www.taborhely.hu
Cím: 2612 Kosd, 0324/3
Telefon: 06-20-491-4454
Fax: -
Email: cselotepuszta@gmail.com
GPS: -

Cím: 2612 Kosd, Cselőtepusztai kulcsosház, hrsz.: 0324/3

A non-profit elvek alapján működő Cselőtepusztai kulcsosház és táborhely Magyarország egyik legolcsóbb szálláshelye. Mindössze 700-1500 forintot kell fizetned személyenként, éjszakánként. A házba kisebb-nagyobb csoportokat, családokat várunk.

A 2008-ban felújított házban 20 ágyat találtok, a hozzá tartozó 3000 négyzetméteres tisztáson akár több tucat sátrat is felállíthattok. Felszerelt konyha gáztűzhellyel, téglatűzhely, társalgó, emeletes rönkfa ágyak pokrócokkal, egy eredeti bútorokkal berendezett franciaágyas szoba, cserépkályhák, kerti kút, vadonatúj benti és kerti zuhanyozó , akkumulátoros-ledes világítás és petróleumlámpák, kerti gravitációs budi és egy 200 méteres halál meredek szánkópálya garantálja a civilizáción túli élvezeteket! Külön megegyezés szerint segítünk az ételek-italok beszerzésében, meleg étel, szóda rendelésében, kiszállításában, érdeklődjön a részletekről!

Szobák:
1 tízágyas és 2 négyágyas szoba emeletes rönkfa ágyakkal (köztük egy emeletes franciaággyal!)
Egy kétágyas szoba nyolcvan éves, a ház eredeti berendezéséhez hasonló bútorokkal.
Az ágyakhoz pokrócokat adunk, javasoljuk hálózsák és egy tiszta lepedő hozását.
Konyha, társalgó
Társalgó, hosszú sörasztallal, ez a helyiség egyben a konyha is.

Gáztűzhely és fatüzelésű téglatűzhely, evőeszköz, poharak, lábasok, 8 és 16 literes bogrács állvánnyal.
Mosogatás szivattyúval feltölthető tartályról
A kút vize az ÁNTSZ minősítése szerint főzésre, tisztálkodásra feltétel nélkül, ivásra forralás után alkalmas. Kisgyermekeknek vigyetek ásványvizet, nagyobbaknak főzzetek teát. Rendelhető szóda is

Kert:
Tornác hosszú kerti asztallal az esős napokra
Fedett, harminc négyzetméteres színpad. Esős időben ide is rakhatók sörasztalok

Tűzrakóhely
A ház mellett kialakítottunk egy halál meredek, 200 méteres szánkópályát.
A tisztást kerítés veszi körbe, így a sátrakat nyugodtan otthagyhatjátok

Tisztálkodás
Az új fürdőszoba csapjait a kerti kútról egy szivattyús rendszer táplálja, amelyet a gondnok tölt fel. Melegvíz csak a zuhanyzóban van, egy fatüzelésű bojlernek köszönhetően. Brutális mínuszok esetén, illetve ha kiürül a tartály, vizet a kerti kútról lehet húzni.
Van egy két fülkés, zárt, tisztálkodásra is alkalmas nyári zuhanyzó is.

Világítás
Minden szobában ledes lámpákat szereltünk, amiket akkumulátorról üzemeltetünk. Ha véletlenül lemerülne, illetve kerti használatra ott vannak a petróleumlámpák.
Van egy elektromos aggregátorunk is, amit igénybe lehet venni – megegyezés szerint. Tapasztalatból mondjuk, hogy nincs igazán szükség rá, zenét például elemes magnóval is lehet csinálni.

Fűtés
Fűtés négy cserépkályhával. A tűzifáról gondoskodunk.

Felszereltség
Gondoskodunk arról, hogy a házban legyen mosogatószer, szappan, WC-papír, de hosszabb foglalás esetében előfordulhat, hogy ezt nektek kell pótolnotok.
Amiről nektek kell gondoskodni
Mielőtt hazamentek, a ház kitakarításáról, mosogatásról, a kulcs leadásáról, az ajtók és a spaletták bezárásáról. Érdemes elemlámpát, elemes magnót/rádiót és Cserhát Cartographia turistatérképet vinni. A kulcsosházat a vadon fonja körbe, ezért ne feledkezzetek meg az erdei léthez szükséges alapvető felszerelésről: túra cipő és strapabíró öltözet, esőkabát, kaja, pia

Gondnok
A ház ügyeit Kosdon Kovács Kálmán intézi.
Gyalogtúrák(a ház megközelítésének bonyolítása)
aki nem veti meg a természetben rótt kilométereket, például Vácról felmehet a Naszály-csúcsra, majd az új kosdi kék körtúra jelzésen lejuthat Kosdra és a házhoz.
Még szebb túra tehető, ha Vácról busszal Szendehelyig utaztok (sűrűn jár és kb. 10 perc az út). Itt a lovardából akár terepre is kivihetők a pacik. A település fölötti dombon áll az Egymillió lépés Magyarországon című műsor atyja, a Naszály nagy pártfogója, Rockenbauer Pál kopjafája. Katalinpusztáról a naszály-csúcsi kilátón át csodálatos, de igen kemény túra tehető Kosdig. Tele hassal, lovaglástól feltört üleppel azonban inkább a piros csík jelzésen javasoljuk megközelíteni a falut, ami a hegyet balról megkerülve egy kb. 2,5 órás nagyon kellemes túra az érintetlen Gyadai-réten keresztül Kosdig. A házhoz ezek mellett a Bánki-tótól, vagy Ősagárdtól is el lehet gyalogolni.

Autóval
Aki szereti a kocsiját: Budapesttől az új 2/a gyorsforgalmi úton Vácig kell menni, majd Kosd felé jobbra letérni. A falu főtere (az Eőszi Lőrinc tér, ahol a nagy közért és a katolikus templom is áll) után egy sarokkal a főutcáról (a Dózsa utcáról) balra, felfelé le kell térni és a Temető utcán át a piros kocka jelzést kell követni. A falu szélén található utolsó házak előtt le lehet parkolni, innen csak 10 percet kell gyalogolni a kulcsosházig. Kovács Kálmánnak, az egyesület kosdi képviselőjével, a ház gondnokával ugyanúgy találkozót kell egyeztetnetek, mint a vonattal érkezőknek. (Kali telefonszáma: 06-20-4914-454)

Merészebbeknek: viszonylag jó minőségű földúton egészen az erdő széléig lehet menni. Itt le lehet parkolni, s innen egy meredek ösvényen csak 200 méter (3 perc) a ház. Ha tovább autóztok a ház felé, számoljatok azzal, hogy hóesés, vagy eső esetén igen nehezen tudtok csak feljönni.

Árlista
Tudjuk, a panziókhoz, turistaházakhoz képest egy kis macerát jelent a kirándulás szervezőjének, hogy bankszámlára kell előleget fizetni, nagyobb létszámra, vagy több napra kell foglalni és kauciót kell letenni.
Ennek az az oka, hogy a Cselőtepusztai kulcsosház egy valódi, a régi turista időket idéző bakancsos szálláshely, recepció, állandó felügyelet és más fölöslegességek nélkül. A házat egyszerre csak egy csoportnak adjuk ki, hiszen így élvezhető igazán a magányos kis tisztás, ami a turistaházat körülveszi. A kis utánajárásért reményünk szerint így bőségesen kárpótolni fog a mézeskalácsház nyújtotta élmény