Név:

Típus:
Vármegye:
Keresőszó:

Város:


Evelin Vendégház - Parádfürdő (Heves)


Weboldal: : www.evelin-vendeghaz.hu/
Facebook: www.facebook.com/evelinvendeghaz
Cím: 3240 Parádfürdő, Kossuth u 352
Telefon: 06- 36- 444002, 06 -20- 3862111
Fax: -
Email: evelinvendeghaz@gmail.com
GPS: -

Pihenjen a Mátrában !

Kirándulásra és pihenésre vágyók tölthetik szabadságukat a Mátra északi lejtőjén fekvő Parádfürdőn, festői környezetben, ahol minden évszak szépségeiben gyönyörködve, tiszta, jó levegőn lehet együtt a természettel. Gyalogos túrákon ellátogathat a Parádsasvárra itt megkóstolhatja a híres Parádi vizet, megnézheti a Siroki várat, majd egész napos kirándulást tehet Egerbe, ahol a híres Egri Bikavérrel olthatja szomját a szépasszonyvölgyi pincékben.

Télen -nyáron müködő fürdési lehetőséget biztosít a közelben fekvő egerszalóki , demjéni és bükkszéki termálfürdő.
Mofetta Széndioxid Gyógygázfürdő a közelben 100 méterre található.

Élhet szenvedélyének is, ha horgászni szeretne: 6 km megtétele után próbálhat szerencsét a Búzásvölgyi tónál. Esténként igénybe veheti vendéglátó egységeink kínálta ételeit, italait.

A téli sportok egyik, és talán mindenki számára legkedveltebb helye elsősorban a síelők jönnek, de akad itt hely a szánkósok számára is.

Mindehhez hozzájárulunk az általunk nyújtott szolgáltatásainkkal: parkolóval, gazdagon felszerelt apartmanokkal (2-4 fő), bográcsozási, grillezési lehetőséggel tesszük kellemesebbé pihenésre fordított napjait.

Vendégházunkban jelenleg 3 apartman, 14 férőhellyel tudjuk fogadni a vendégeinket, melyek felszerelt konyhával, önálló fürdőszobával rendelkeznek,

Kerékpártúrák szervezése folyamatban, akár bérelhető minőségi kerékpárokkal, túravezetéssel. (részletek hamarosan)

Árak: 6000 ft-9000- ig + IFA 350 Ft (Szezontól függően)

Éljenek a lehetőséggel, mi várjuk Önöket szeretettel!

Parádfürdő:Fekvése
A Mátra északi oldalán, a Parádi-Tarna völgyében fekszik, a Fehérkő, a Jámborhegy és a Kékes csúcsának tövében, a 24-es számú főút mentén, 200-250 méteres tengerszint feletti magasságban.


A Parádfürdői völgyet 1730-ban említették először gyógyhelyként. Parád többféle gyógyvízkinccsel rendelkezik, melyek között legismertebb a kénes vegyületet tartalmazó „csevice” és a vastimsós fürdővíz, melyet 1813-tól gyógyászati célokra használnak. A parádi gyógyvíz hatásairól az első tudományos publikáció 1799-ben jelent meg a Literarischer Anzeiger für Ungarn című folyóiratban.
Az első leírás a parádi gyógyvizekről 1730-ból származik, Bél Mátyás tollából, amely „sósvíznek” nevezi az akkor már gyógyvízként használt vizet.

Parád többféle gyógyvízkinccsel rendelkezik, melyek között legismertebb a kénes vegyületet tartalmazó „Csevice” és a vasas-timsós fürdővíz.

A parádi víz vasas, kalcium-, magnézium-hidrogén-karbonátos, szulfátos, timsós gyógyvíz, melynek vas- és mangántartalma jelentős. Alkalmas nőgyógyászati folyamatok kedvező befolyásolására, kimerüléses állapotok kezelésére, ivókúra formájában pedig gyomor és bélrendszeri betegségek kezelésére.