Név:

Típus:
Vármegye:
Keresőszó:

Város:


Vendvidéki Vendégház - Kétvölgy (Vas)


Weboldal: : www.vendvidekivendeghaz.hu
Facebook: www.facebook.com/vendvidekivendeghaz
Cím: 9982 Kétvölgy, Fő út 31
Telefon: 94/436-223
Fax: -
Email: vendvidekivendeghaz@pwnet.hu
GPS: -

Vendvidéki Vendégház:
A Vendvidéki Vendégház 12 db 2 ágyas, fürdőszobás (pótágyazható) szobával áll a vendégek rendelkezésére. A Vendégház maximum 24 fő részére tud szállást biztosítani.
Szállás árak reggelivel: 7.000,- Ft + IFA (200,- Ft) /fő/nap.
Félpanzióval: 10.000,- Ft + IFA
A reggeli benne foglaltatik a szállás árában.

(A Vendvidéki Vendégházban SZÉP kártyával lehet fizetni. OTP, K&H, MKB )

A további étkezések megbeszélés szerint kérhetőek. A Vendvidéki Vendégház falusi turizmussal foglalkozik, így nincs külön a'la carte étlap, az előzetesen megbeszélt igények szerint (ebéd, vacsora) az elkészített és felszolgált ételek házias jellegűek, rendkívül finomak és bőségesek.
A Vendégházban található szauna, kondisarok (szobabiciklivel, haserősítő paddal), billiárd terem. Az étterem kérésre 20-30 fős meeting ("konferencia") teremmé alakítható, ahol kisebb rendezvények (születésnap, esküvő, továbbképzés, stb) megtarthatók.

Vendvidék:
A Vendvidéki Vendégház Magyarország délnyugati szegletében Kétvölgy (Verica-Ritkarovci) községében, az Őrségben, Vas megye területén, ezen belül is a Vendvidék régióban található. A vendek tulajdonképpen a magyarországi szlovének, a vend nyelv, amit a helyiek beszélnek a magyarországi és a muravidéki szlovén regionális nyelv. A történelmi Vendvidék teljes területe a Rábavidék mellett a Muravidéket is magába foglalta, amely azonban a trianoni békeszerződés óta jelenleg Szlovénia része. A Vendvidék egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik, mivel a szocializmus időszaka alatt határsávként zárt terület volt, a határmenti településekre csak a helyi lakosok léphettek be. A Vendvidék ma az Őrségi Nemzeti Park része.

Kétvölgy:
Kétvölgy az Alpokaljai dombságon helyezkedik el 300 - 360 méter közötti tengerszint feletti magasságban. Közigazgatási területe 6,28 km2, melyből a belterület 13 ha. Lakónépessége jelenleg 145 fő, így 23 fő/km2 népsűrűségi mutatója alapján Vas megye egyik legritkábban lakott területe. A település népességének 90%-a szlovén anyanyelvű és katolikus vallású. 2002. március 28-án Kétvölgy község határában a nap 24 órájában használható határátkelőhely nyílt meg Szlovénia, Čepinci (Kerkafő) felé.